Voedselbank wordt sociale supermarkt: sponsoren gezocht!

Voedselbank Lelystad staat voor een mooie uitdaging. Het nieuwe pand aan de Wigstraat wordt verbouwd tot winkel. Hier kunnen mensen zèlf hun voedselpakket samenstellen. De sociale supermarkt bevordert de zelfstandigheid en de re-integratie van deze kwetsbare groep mensen en zet hen in hun kracht. Bovendien wordt, doordat mensen zelf keuzes maken, minder voedsel verspild.

 

Als Vrienden van de Voedselbank staan we volledig achter dit nieuwe winkelconcept. Het doel is om 40.000 euro op te halen. Dit geld is nodig voor de verbouwing en inrichting onder andere koelingen, verlichting, stellingen en een aantal constructieve aanpassingen in het pand. Het zou geweldig zijn als u opnieuw als donateur zou willen meehelpen dit te verwezenlijken. 

 

Iedere eenmalige of jaarlijkse terugkerende donatie is welkom en mogelijk in diverse pakketten vanaf €50. Daarnaast zijn er enkele plekken beschikbaar voor uw logo op de vrachtwagen. Met een donatie vanaf €1.000 per jaar kan deze advertentieruimte voor u zijn.

 

Kunnen we ook dit jaar weer op uw steun rekenen? Op deze website vindt u meer informatie vinden over de verschillende pakketten.

 


Koelwagen Voedselbank gefinancierd door ‘vriend’ GSF Glasgroep

Voedselbank Lelystad voorziet een groot aantal Lelystadse gezinnen van eten. Een aantal BKL leden heeft in 2015 onderzocht hoe ook zij hier een bijdrage aan kunnen leveren en zo is Stichting Vrienden van de Voedselbank Lelystad geboren. De BKL is blij met de vele donaties. Zo heeft ook GSF Glasgroep tijdens haar 25 jarig bestaan een mooi bedrag bij elkaar gespaard; dit is gebruikt om de koelwagen van de Voedselbank mee te financieren.

 

Stichting Vrienden van de Voedselbank

Armoede kan iedereen overkomen. Zoals gezegd zijn ook veel gezinnen in Lelystad afhankelijk van een voedselpakket. Om deze mensen van voldoende eten te voorzien, werkt de Voedselbank Lelystad samen met diverse bedrijven, instellingen, overheden en particulieren. Stichting Vrienden van de Voedselbank draagt hier aan bij en richt zich op het werven van geld voor de Voedselbank.

 

Mooie donatie van GSF Glasgroep

De Stichting Vrienden van de Voedselbank is niet onopgemerkt gebleven. Zo heeft GSF Glasgroep tijdens de viering van hun 25 jarig bestaan een mooi bedrag bij elkaar gespaard. "We hebben gasten gevraagd om, als ze een cadeau willen overhandigen, dit in de vorm van een donatie voor de Voedselbank wilden doen", vertelt directeur Maarten Rood. Met het opgehaalde bedrag is de koelwagen van de Voedselbank gefinancierd. "Ik zou het iedereen aanraden om 'vriend' van de Voedselbank te worden, wij zijn dit zelf al sinds de zomer van 2015. Het geld wordt goed besteed en komt altijd écht bij de mensen terecht", aldus Maarten Rood.

 

Adverteren op de koelwagen

De koelwagen van de Voedselbank Lelystad was hard nodig. Steeds meer voedselproducenten konden geen producten meer aanleveren, omdat de Voedselbank geen gekoeld vervoer had. Met de nieuwe koelwagen, mede gefinancierd door GSF Glasgroep, zijn inmiddels al heel wat kilometers gereden. Natuurlijk veel in en rond Lelystad, maar ook regelmatig naar Amsterdam en Rotterdam. Het is mogelijk om een advertentieplek op de koelwagen af te nemen voor € 1.000 per jaar met een duur van drie jaar. Neem hiervoor contact op.

 


BKL lanceert stichting Vrienden van Voedselbank Lelystad!

Bedrijfskring Lelystad was donderdagmiddag 21 april te gast bij de Voedselbank. BKL werd zeer gastvrij onthaald in het lunchcafé van het Werkbedrijf, dat net als de Voedselbank zelf gevestigd is in het pand van Het Goed aan de Asfaltstraat.

 

Ieder jaar kiest BKL een lokaal goed doel uit. Dit jaar viel de keuze op Voedselbank Lelystad (de Korenaar). Een aantal leden van de BKL heeft onderzocht hoe ze een bijdrage kon leveren aan de Voedselbank; Stichting Vrienden van Voedselbank Lelystad werd geboren. De stichting richt zich op het werven van geld voor Voedselbank Lelystad. Het bestuur van de stichting bestaat uit: Andrew Vosselman, Bob Jannink, Bert-Jan Bakker, Rhode de Heer en Irene Medema.

 

Fenneke Koster heeft het bestuur geadviseerd en begeleid met de oprichting van de stichting. Communicatiebureau fresh focus ontwikkelde het logo en sponsorde onze website www.vriendenvanvoedselbanklelystad.nl.

 

Iedereen kan vriend van Voedselbank Lelystad worden!

De afgelopen maanden hebben de BKL-leden niet stilgezeten: tientallen leden hebben zich aangemeld als Vriend van Voedselbank Lelystad en als resultaat hiervan kon BKL in het bijzijn van alle BKL leden een cheque ter waarde van €10.000 overhandigen aan directeur Eke Surink. Ons bestuur was enorm verheugd en ook heel blij verrast met dit enorme bedrag. “Wat een prestatie van deze ondernemers! Fantastisch!”

 

Via deze weg bedanken wij iedereen voor zijn of haar bijdrage aan dit behaalde succes!

 

Overhandiging certificaat voedselveiligheid

Eerder op de dag was het al feest voor Voedselbank Lelystad. Mevrouw Caroline de Graaf-Scheffer, bestuurslid van de Vereniging Nederlandse Voedselbanken reikte namelijk het HG-certificaat voedselveiligheid uit aan mevrouw Eke Surink. Dit betekent dat De Korenaar op het gebied van voedselveiligheid en hygiëne alles netjes op orde heeft.

 

Het certificaat wordt afgegeven als er minimaal een score van 80 punten wordt behaald. Voedselbank De Korenaar had een score van 92 punten. Het is nu zaak om de score minimaal gelijk te houden en waar mogelijk te verhogen. Elk jaar worden daartoe onaangekondigde inspecties gehouden.

 


Donatie voor Voedselbank

Donderdag 21 april was het BKL Meeting Point op een bijzondere locatie, namelijk bij Voedselbank de Korenaar. Deze plek was niet zomaar gekozen: de Voedselbank stond centraal.

 

Om onder andere donateurs te werven is Stichting Vrienden van de Voedselbank Lelystad in het leven geroepen. Enkele bestuursleden presenteerden zich, onthulden het speciale logo én riepen op tot het steunen van de voedselbank. Als klap op de vuurpijl werd een bord met daarop een bedrag van 10.000 euro overhandigd aan Voedselbank de Korenaar.